Sveriges mysigaste spa
Säker webshop - Betala med Klarna
Certifierade hud- & massageterapeuter

Kom till en lyxresort på Maldiverna – på Kungsholmen. Här finns en härlig infraröd bastu och en lounge med en lång, härlig soffa som blickar ut över paradiset. En exotisk lyxresort – mitt i stan. I Maldiverna får man plats max 4 personer.

Lägg till ett spakit för 85 kr och gör en skön ansiktskur i spaavdelningen med ekologiska produkter från c/o Gerd.

Priser per person

60 min IR bastu 395 kr/person (45 min i bastu, 15 min dusch o omklädnad)

 

Vad är infraröd bastu bra för?
Du gör ett bastubad för att det är skönt men framförallt för att det är bra för kroppen. Avgiftning är en viktig process i kroppen och det har svettningen vid bastubad ansetts vara överlägsen på. Ofta kallas huden den tredje njuren, då den är en av de viktigaste delarna av kroppen när det gäller att rensa och ta bort gifter.
Värmen från en infraröd bastu bryter ner många av de gifter i kroppen, som sedan svettas ut genom huden. De infraröda strålarna tränger långt djupare än den värme som genereras i en ångbastu. Så trots lägre temperatur kan en infraröd bastu bryta ner även de mest motståndskraftiga gifter i kroppen.
Det är framförallt två skillnader; mängden svett och färgen på svett. Journal of American Medical Association rapporterade “En måttligt betingad person kan lätt svettas bort en halv liter svett i ett infrafött bastubad och förbränner nästan 300 kcal. Detta motsvarar att löpa i ca fem km. En värmekänslig person kan lätt svettas ut 600 till 800 kcal utan några negativa effekter. Medan vikten av vätskeförlust kan återfås genom drickande av vatten, kommer de förbrukade kalorierna inte återtas. ”
Ett bastubad med infrarött ljus genererar två till tre gånger mer svett än vad som genereras i en ångbastu. Viktminskningen är matematiskt sett bra eftersom det krävs 0,586 kcal för att producera ett gram svett. Du kan förbränna 400 eller mer kcal på ett 20 minuters pass med en IR! Jämför detta med kaloriförbränningen mot vad en person som väger 70 kg normalt förbränner vid 30-minuters period inom olika sporter: Simning ca 300 kcal, promenad 150 kcal och tennis 265 kcal.

Infraröd bastu ger också:
Bättre sömn
Förbättrat immunförsvar
Ökad ämnesomsättning
Detox
Bättre hy
Avkoppling
Hjälper mot onda och spända muskler
Ökad blodcirkulation
Hjälp för de med ME/CFS eller kroniskt trötthetssyndrom

 

Klippkort

Det går också att köpa llippkort på IR-bastu, då får du ett bättre pris.Dessutom är IR-bastu avdragsgillt som friskvård.

Läs mer om våra Klippkort och se priser.

Vi rekommenderar inte IR-bastu för gravida.